سه شنبه ۰۸ مهر ۹۹ ۲۳:۴۶ ۲۶ بازديد
اين ميوه در مناطق نيمه گرمسيري و گرمسيري پرورش مي يابد. عده اي خاستگاه آن را هندوستان ميدانند و باستان شناسان معتقدند كاشت اين درخت به پنج هزار سال پيش برمي گردد.
گفته ميشود كه نخل خرما از ايران به چين برده شده و در كشورهاي اروپايي مانند اسپانيا كشت شد. اين ميوه سرشار از انواع ويتامين از جمله E-C-B-A است همچنين داراي فلزات معدني مثل فسفر، كلسيم، آهن، يد و منيزيم است كه هر كدام از اين مواد در سلامتي انسان نقش بسزايي دارند.
اين ميوه به خاطر داشتن منيزم ضد سرطان بوده همچنين براي شنوايي، بينايي، درد كمر، درد مفاصل، درمان سينه و ريه مفيد است. خرما به علت داشتن منيزيم، انرژي عضلاني بدن را تقويت مي كند و نيروي عمومي بدن را افزايش مي دهد. همچنين، به علت داشتن فسفر و منيزيم موجب تقويت حافظه نيز مي شود.
ايران ما جزو كشورهايي است كه در بسياري از مناطق آن از جمله جنوب شرقش خرما به خوبي عمل مي آيد و شايد بتوان گفت ايران جز كشورهايي است كه بهترين خرما را دارد. تا كنون طعم چند نوع از خرماهاي ايران را چشيده ايد؟ آيا گران ترين خرماي ايران را مي شناسيد؟ آيا مي دانيد كه جنوب ايران بيش از ۷۰ نوع خرماي رنگارنگ با خواص متفاوت كشت و برداشت مي شود؟
خرماي شكلاتي پيارم، گران ترين خرماي ايران است كه مخاطبان داخلي و بين المللي زيادي دارد. خرما، اكسير بازيافت انرژي و جواني و شادابي پوست و روح است. خرما، طلاي سياه جنوب ايران و يكي از كالاهايي است كه در سراسر كشور براي ساخت و توليد غذاها و نوشيدني هاي مختلف از آن استفاده مي كنند. خرماي ايران در كنار زعفران، پسته، خاويار و فرش ايراني در دنيا زبان زد خاص و عام است.
خرما، فوايد زيادي دارد. مردم دشت و صحرا، از هسته درخت خرما، نان درست مي كنند و بعضا اين هسته را بو داده و از آن به عنوان دانه قهوه استفاده مي كنند. بله! قهوه ايراني! دم كرده هسته خرما و پودر شده آن بسيار مطبوع است و بعضا مشاهده شده كه به عنوان غذاي مقوي، به شتر هم داده مي شود تا در سفرهاي سخت در بيابان خشك و بي آب و علف، توان داشته باشد.
خرما، اكسير تورم پلك چشم و افزايش انرژي جسمي و ضد افسردگي است و اثر مسهلي دارد.
خرما مملو از فيبر است كه براي بدن ضروري است. مواد رنگي كه در خرما وجود دارد، يه آنتي اكسيدان طبيعي فوق العاده قوي است و جلوي ضايعات سرطاني را مي گيرد. گفته مي شود كه بهتر است براي درمان يبوست، مشكلات قلبي، اسهال و كاهش خشونت طلبي و آرامش روان، به خرما پناه بياوريد.
كساني كه مي خواهند سنگ مثانه شان خرد شود از دم كرده آن استفاده كنند. كساني كه يبوست دارند، سعي كنند هنگام استفاده از دم كرده خرما از غذاهاي ساده و ملين استفاده كنند، به خاطر وجود ويتامين B در خرما ميوه خوبي براي تعادل اعصاب و نيز سبب رشد است، فسفري كه در خرما وجود دارد سبب سر زنده نگهداشتن سلول هاي عصبي مي شود و براي كمبود آهن بسيار مفيد است.
نقش مهم خرما در خون سازي و كاهش قند خون و هم چنين عاملي براي تقويت رژيم غذايي سالم بسيار مهم است كه بايد به آن توجه داشت.
خرما معمولا تيره است و گفته شده كه خوراكي هاي تيره، افزايش دهنده حافظه و هوش هستند. خرما را محبوب گياهخواران مي دانند.
خرما فوايد زيادي دارد. حتي از ضايعات آن، اتانول كه نوعي سوخت طبيعي است، توليد مي شود. استان كرمان با توليد بيش از نيمي از خرماي كشور، توليد كننده اول خرماي ايران در كنار استان خوزستان محسوب مي شود كه بازار هاي صادراتي فراواني را نيز در اختيار دارد. توليد سالانه ۳۰۰ هزار تن خرما در استان زر خير كرمان كه يك چهارم آن به خارج از كشور به خصوص كشورهاي جنوب شرق آسيا مانند مالزي صادر مي شود، نشان دهنده اهميت راهبردي خرما در اقتصاد اين استان است.
با تمامي تفاسير ياد شده در بالا، نبايد در مصرف خرما زياده روي كرد چون مصرف بسيار بالاي آن باعث آسيب به كبد و طحال افزايش فشار خون ‘ جوش دهان و پوسيدگي دندانها ميشود,در خوردن آن افراط نكنيد چرا كه داراي قند زيادي است در اين صورت آن هايي كه لوز المعده حساس دارند و يا آنهايي كه بيماري قند در خانواده آن ها وجود دارد بايد كمتر از اين ميوه استفاده كنند.